http://www.jereisnaarhuis.nl/psychisch/verslaafd.html Verslaving is een symptoom. Het is een manier om met pijn en verdriet om te gaan. Wij leren u hoe u pijn en verdriet oplost. Hiermee verdwijnt de behoefte aan verslavende middelen vanzelf. Verslaving is een symptoom. Het is een manier om met pijn en verdriet om te gaan. Wij leren u hoe u pijn en verdriet oplost. Hiermee verdwijnt de behoefte aan verslavende middelen vanzelf.
Site logo
Site logo

Site Navigation

Verslaafd aan alcohol, drugs, anti-psychotica en depressiva, slaap- en kalmeringsmiddelen.De oplossing
De enige die kan zorgen dat u zich weer beter voelt, bent u zelf. Het praten over uw verdriet en pijn kan al enigszins verlichting geven. Als u dat kunt. Want we zien ook dat veel mensen geblokkeerd zijn en het moeilijk vinden om te voelen of om te verwoorden wat ze voelen. Daarnaast is het belangrijk om deze pijn op te lossen. Door het te gaan voelen en te kijken hoe het ooit is ontstaan. Dat betekent niet dat u deze pijn of deze trauma's weer moet gaan doorleven. U zult het even voelen, maar vervolgens ziet u waar het vandaan komt en het terug geven met begrip en inzicht. Ik help u daarbij want twee weten meer dan één. Er is geen enkele reden meer om uzelf te kalmeren, u bent al kalm. U blijft ook kalm als u in een vergelijkbare situatie komt. Als u uw pijn, angsten en verdriet oplost, is er geen reden meer om u te verdoven met welk middel dan ook.

Oorzaken van verslaving
Aan problemen met alcohol, drugs of andere middelen, liggen vaak langdurige problemen ten grondslag. Vaak hebben deze problemen een oorsprong in je jeugd. Naast misbruik en mishandeling zien we ook een grote groep mensen die geen emotionele band met hun vader of moeder hebben opgebouwd. De ouder was er wel, maar was niet in staat om liefdevol naar je te zijn. Bij deze gezinnen lijkt er op het eerste gezicht niets opvallends aan de hand. Voor de buitenwereld is het een normaal gezin. Maar kinderen ervaren vaak een gevoel van eenzaamheid. Er is niet de openheid en warmte om problemen bespreekbaar te maken. Het kind leidt zijn eigen leven. Het aantal gezinnen waarin deze problematiek speelt, is veel groter dan over het algemeen wordt gedacht.

Ontstaan van verslaving
Problemen met middelen ontstaan sluimerend. We zijn in Nederland vertrouwd met alcohol, drugs en slaap- en kalmeringsmiddelen. We zien het om ons heen en het is allemaal gemakkelijk te verkrijgen. Sterker nog, het is heel normaal om te drinken. Mensen vinden het eerder vreemd als je geen alcohol drinkt! Kortom, het begin is snel gemaakt.
Vaak zien we dat de dieper liggende oorzaken al bij het begin van het gebruik aanwezig waren, maar was men zich er niet zo van bewust. Als er later problemen bij komen, zoals ontslag, problemen op school, echtscheiding e.d., wordt het gebruik steeds groter. Tot men zich op een dag realiseert, dat men het glas wijn of de joint nodig heeft om te kunnen ontspannen of te functioneren. Een ontluisterend besef en men probeert het dan ook hardnekkig te ontkennen. "Nee hoor, ik kan makkelijk zonder". Deze ontkenning wordt enerzijds veroorzaakt door angst om te veranderen. Anderzijds heeft het ook te maken met de manier waarop vaak tegen verslaving wordt aangekeken: je hebt het zelf veroorzaakt.
Als iemand al de moed heeft om zijn probleem hardop te erkennen, is de reactie van de buitenwereld dat je daarvoor kunt worden behandeld. Alsof iemand anders u weer even beter maakt.