Site logo
Site logo

Site Navigation

Depressie therapie Den BoschDe oplossing voor depressie
Volgens ons is gedragsverandering essentieel om uit een depressie te komen. Die gedragsverandering kan alleen plaatsvinden door een andere manier aan te leren om problemen of pijn op te lossen. Mensen worden vanzelf depressief als de druk te hoog wordt en niet meer weten hoe ze conflicten in zichzelf kunnen oplossen. Soms zijn het er gewoon teveel en is het voor jezelf niet meer te doen. Over het algemeen zijn het conflicten die te maken hebben met scheiding(en). Dit kan verlies zijn van werk, partner of kind. Als er teveel scheidingen ontstaan en ze worden niet verwerkt, dan komen mensen vanzelf in een depressie terecht. Ze worden dan neerslachtig, denken geen toekomst meer te hebben en gaan zaken verwaarlozen.
In de therapie zijn er drie stappen:

De eerste stap is het opheffen van de onbalans tussen verstand en gevoel. Uw gevoel past niet bij uw verstand. U begrijpt niet waar het gevoel vandaan komt. Door de juiste vragen komt u erachter waar het gevoel vandaan komt en lossen we het samen op.
In de maagstreek: er zijn veel gevoelens die niet zijn opgelost.
In de borststreek: de wereld is mij te heftig en ik geef er geen lucht aan.
In de keelstreek: U wil zich wel uiten, maar u kunt het niet. In het verleden heeft iemand u goed de mond gesnoerd en die insnoering zit er nu nog. Dit geeft u middels de therapie terug. U voelt meteen meer ruimte om u uit te spreken.

De tweede stap is het oplossen van angsten. U leert voelen waar de angsten zitten en hoe ze ontstaan. Daarna lossen we de angsten op. Het verlies van werk, geliefde of kind betekent niet het einde. Het betekent dat er iets nieuws gaat komen. Er is ruimte om te leven en het leven wil dat je die ruimte gaat innemen. Niets blijft eeuwig bestaan, dus je kan maar beter leren hoe ermee om te gaan.
De derde stap is het leren omgaan met het leven hier en nu. Ook na de depressie, zal je misschien wel tegen een verlies van iets aanlopen. Ook dan, zal je er mee moeten omgaan en oplossen.

U lost de depressie op door de oorzaken aan te pakken.
Middels het gevoelssysteem komt u deze oorzaken vanzelf tegen. Waarna we ze samen definitief verwijderen. Veel mensen die depressief zijn praten vaak in zichzelf, maar zijn daarbij niet goed in staat om het gevoel tot uitdrukking te brengen. Het gevoel en het uitdrukken ervan is geblokkeerd. Dit is dan ook het eerste dat aangepakt wordt.
In de eerste sessie leren we u de basis
  • Hoe kom ik van dat zware gevoel af?
  • Hoe voorkom ik dat het weer gebeurt?
  • Hoe kom ik uiteindelijk van de antidepressiva af?
  • Hoe komt het dat ik depressief ben?
  • Is het erfelijk?
  • Worden mijn kinderen ook depressief?
  • Is het te genezen?
  • Is zelfmoord een oplossing?

Er zijn veel mensen die rondlopen met een groot emotioneel verdriet, te groot om te vertellen.
De pijn die hiervan uitgaat is bijna ondraaglijk en maakt mensen erg verdrietig en eenzaam.

Uit het lichaam gestapt
Veel depressieve mensen ervaren het leven als: "Ik hoor hier niet thuis! Ik kan hier niet leven, het is zo liefdeloos. Ongrijpbaar!"
Veel mensen zijn letterlijk uit hun lichaam gestapt om dingen opgelost te krijgen. Alleen werkt het niet en veroorzaakt het juist het tegenovergestelde van hetgeen men wilde bereiken. Om een fijn leven te hebben, wilt u er zijn in alle en onder alle omstandigheden. Er gebeurt niets als u blijft bij uw innerlijke zijn. Niemand en niets kan u tegenhouden. Daarom leer ik u ook om dieper in uzelf te blijven en te ervaren wat het leven nu is. 

De therapie
Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we het verloop van uw leven. Zo weet ik ook gericht wat we aan willen pakken. Daarna leer ik u het systeem om uw verstand en gevoel weer in balans te brengen. Vervolgens maken we een stappenplan. Met mijn hulp leert u uw depressie op te lossen. Ook verdwijnt de angst dat u ooit weer in een depressie zult belanden.