Site logo
Site logo

Site Navigation

Migraine is hoofdpijn die in aanvallen opkomt.

De pijn komt plotseling op, zonder waarschuwing en zit meestal aan één kant van het hoofd. De pijn is zo hevig dat men aan niets meer kan denken of zelfs kijken. Ook geluiden komen zo sterk binnen dat men zich het liefste wilt opsluiten op een kamer zonder licht en geluid en men kan alleen nog denken aan de pijn. De pijn is vaak bonzend of drukt hevig tegen de schedel. Meestal merken mensen niet dat de migraine eraan komt, maar sommigen voelen het langzaam aanzwellen gedurende 3 - 4 dagen. In het begin heeft men vaak spanning in de nek en gedurende de dagen wordt het erger. Lichamelijke inspanning maakt de pijn alleen maar erger en de meeste mensen duiken dan ook onder.

Pijnstillers hebben vaak een heel beperkt effect.

Het enige dat iemand dan nog kan doen, is onderduiken in bed en wachten tot het overgaat. Een aanval kan 4 tot 24 uur duren. Sommige mensen hebben het af en toe, anderen regelmatig. De kern van een migraine aanval wordt veroorzaakt door spanningen die niet goed worden opgevangen of verwerkt. De emoties komen binnen in de zogenaamde zonnevlecht (maag), vandaar horen ze omhoog te stromen en geuit te worden. Maar als dat niet kan of mag van de omgeving, worden ze opgevangen in het lichaam. Sommige mensen laten de energie (emotie is gewoon energie) doorstromen naar de hersenen. Aldaar kan de energie niet verder, want de hersenen kunnen niets met het teveel aan energie en geven dan gewoonlijk een stevige hoofdpijn. Na enkele uren is de energie weer weggevloeid in het lichaam. De hersenen hebben zich dan ontladen. Dit proces gaat geheel automatisch en langzaam. Maar doordat de oorzaak niet is opgelost, (het emotionele systeem kan niet ontladen), komt de migraine bijna automatisch weer terug.

In de praktijk komen we mensen tegen die hun hele leven al last hebben van hoofdpijn en migraine. Na enkele sessies, verdwijnt de hoofdpijn plotseling en komt ook niet meer zo snel terug. Men heeft de blokkeringen in het emotionele systeem opgelost en nu kan de spanning er gewoon uit. De migraine is geen deel meer van hun leven.

Hulp bij symptomen migraine


Dat bereikt u door het opsporen van de blokkades in het energetisch systeem. Drie voorbeelden van cliënten met migraine in de praktijk.
  • Moniek voelt spanning opkomen in haar maag, maar die gaat niet weg. Dan volgt de energie/spanning de weg naar haar verstand en dan heeft ze de symptomen van migraine. Dit begint meestal met lichte nekkrampen.

  • Peter is een binnenvetter en de spanning in zijn maag stijgt op naar zijn hart. Hij krijgt eerst een lichte druk op zijn borst. Hij doet daar niets mee en dan volgt de energie de weg naar zijn verstand en heeft hij de bekende symptomen van migraine.

  • Petra vindt het lastig om zich te uiten of op te komen voor zichzelf. Ze krijgt dan een lichte druk op haar keel. Ze durft niets meer te zeggen, omdat de druk oploopt als ze het wel probeert. De energie moet toch ergens heen en loopt dan via een omweg naar haar nek. Daar zet het zich vast als beginnende spanningshoofdpijn. Na enkele dagen is de migraine er en ligt ze uren op bed in een donkere kamer. Als het weer voorbij is, probeert ze de gespannen situaties te vermijden, maar het proces herhaalt zich weer.

Over het algemeen is de oorzaak gelegen in de hals- en nekspieren. Deze spannen zich teveel aan en leiden tot spanningshoofdpijn. Na enkele dagen ontaardt dit in een migraine aanval. De spanning in de nek en hals wordt veroorzaakt door emotionele spanningen in de directe omgeving of door situaties uit het verleden. Deze emotionele spanningen kunnen niet vrij stromen en daar is de therapie op gericht. We halen in enkele uren de spanningen van de hals en nek af. Dit heeft tot gevolg dat u zich beter voelt, meer energie heeft en meer aan kan. Als er dan iets gebeurt dat de spanning laat oplopen, weet u hoe u deze weer kunt afvoeren.

Voorkomen van migraine is beter dan genezen. Het is niet te genezen!


Ik heb zelf ook veel migraine gehad, maar door de toepassing van dit systeem is het vanzelf overgegaan en ik gebruik nu al jaren geen enkele pijnstiller meer. Wat ik recent heb gevonden is dat als je ademhaling niet goed is, je dan vanzelf veel hoofdpijn krijgt. Veel mensen ademen in hun borst, maar dan moeten de borstspieren en nekspieren ademen voor je. Dit is heel zwaar voor de nek en geeft dus spanningen. Door te ademen vanuit je buik, zoals een baby doet, verdwijnt de spanning ook. Veel angsten gaan er ook mee weg. Zit je bij de tandarts, ga dan je buik ademhaling doen. Ademen vanuit je middenrif dus. Minder angst en dus veel minder pijn.

Suiker tekort is soms ook een oorzaak van migraine. Voelt u dus migraine opkomen, neem dan eens wat suiker in. Het beste zijn zogenaamde langzame suikers. Dus geen witte suiker of vruchtensuikers maar bijvoorbeeld oerzoet.