Site logo
Site logo

Site Navigation

Chronische Vermoeidheid Syndroom (CVS)

is voor de meeste mensen niet te bevatten. U wilt van alles en eigenlijk niets bijzonders. Maar hoe u ook rust, u bent al moe voordat u eraan begint.

Hoe kom ik zo moe?


Vaak zitten mensen in een onbewust herstel proces en schieten telkens terug in het oude patroon. Er is voldoende energie in uw lichaam aanwezig maar u kan het niet vrijmaken. De energie komt niet vrij omdat het lichaam in verwarring is. Het weet niet meer wat aan te pakken en wanneer. Door uw lichaam weer te leren wat belangrijk is, gaat het herstel vanzelf beginnen. Wij maken u dus eerst meer bewust van de processen die spelen op de achtergrond. De meeste processen zijn onbewust totdat u leert hoe je ze in beeld krijgt. Ik help u met mijn systeem om dat snel en effectief te doen.

Wat ik meestal zie bij CVS is dat de mensen in hun vroege jeugd dingen hebben meegemaakt die niet helemaal door de beugel konden. Dit hebben ze nooit verwerkt en meestal weggestopt. Maar het lichaam laat zich niet altijd foppen en wil op een zekere dag van het "probleem" af. In feite verkeert u in een chronische angst die meestal te maken heeft met niet weg kunnen komen. U zat letterlijk vast in een situatie. Dit gevoel van vastzitten komt weer opzetten omdat uw lichaam ervan af wil. U wilt er liever niet naar kijken want het was niet echt prettig. U heeft het een plaats gegeven om er nooit meer naar te kijken. Helaas, zal het dan ook letterlijk niet overgaan. Uw lichaam laat het niet toe om nog langer weg te lopen. Het ergste in deze situatie is, dat als u er nu naar gaat kijken dit wederom het gevoel geeft, ik kan niet weg. In de praktijk is dat het lastigste thema dat we moeten doorbreken. Het komt er op neer, dat u zich erbij moet neerleggen dat het zo werkt en er maar één oplossing is. Je eraan overgeven, dus eerst het er laten zijn, dan inzien: het is niet van mij. Maar de ander is gewoon niet goed bij zijn/haar hoofd geweest. En nu, ga ik het terug geven. Dit terug geven kost dan ineens heel veel energie. Dat is nu juist het lastige aan het herstel. Je gaat telkens weer even helemaal in de uitputting en je moet je er letterlijk even aan overgeven. Dit proces moet ik vaak herhalen met je om uiteindelijk echt los te komen. Het is geen makkelijke weg, maar zo blijven liggen is ook geen oplossing. Je denken moet om, ik mag terug vechten, altijd en tegen iedereen. Het is en was niet mijn schuld!

Chronische vermoeidheid is op te lossen door de schuldvraag op te lossen.