Site logo
Site logo

Site Navigation

Hoe hou je vertrouwen in de toekomst

Jaren geleden, zat ik eens financieel en emotioneel volledig in de put. Vastgelopen op alle vlakken van mijn leven.

Tja, wat nu? Eruit stappen is ook zo wat. Maar niemand kon mij helpen en ik dacht: De natuur is een goede leermeester.


foto

Althans dat schrijven alle goede boeken. Logisch, die natuur is er al heel wat langer dan wij mensen dus die weet hoe je het oplost. Ik dus de natuur in……

Tja, ik keek ver om me heen. Water en gras en bomen en vogels. Jullie hebben het goed. Ik zit vast en ik kom er niet uit. Wat moet ik hier nu mee?

Na een half uur, dacht ik. Dit is ook weer niks. Het werkt ook niet. Toch kan het niet zo zijn. De natuur zorgt voor alles en iedereen. Je moet alleen wel weten hoe. De vogels hebben een evenwicht en het water ook. Het stroomt gewoon verder. Maar, hoe doe ik dat nu.

Weer een half uur later, keek ik dichtbij. Naar de koeien die aan het grazen waren. Ik voelde me net als het gras. Die grote dikke vette koe, vreet alles op en ik ga kapot. Zo is de natuur. Maar, hoe overleeft het gras het dan?

En toen… kwam het inzicht. Het was net alsof het gras tegen me ging praten. Het gras zei: "Ik vind het niet leuk, maar het geeft niet. Mijn wortels zijn er nog, dus ik overleef het echt wel." Ja, die wortels heb ik ook nog. Dat is mijn zijn, mijn essentie, mijn ik ben, mijn gevoel. Dus ik kom ook wel weer terug. Maar toch, je wordt wel opgevreten hoor. Dat is echt niet grappig. En het gras antwoordde" Dat geeft echt niet. De koe kan het ook niet vasthouden. Dus als de koe het weer loslaat, is er weer meer energie voor mijn broers en zussen en zo ben ik ook groter geworden. Door het geven van mijn andere broers en zussen. De koe is gewoon een recycling machine. Hij maakt er weer iets beters van en verdeelt het allemaal weer opnieuw zodat we beter groeien". En, zeg nou zelf: " Wie is er meer succesvol dan wij, het gras?" Het is wereldwijd het meeste succesvolle levende wezen op aarde. Ik zou bovendien niet graag een boom worden of zijn. Die leeft wel groot en belangrijk, maar je bent wel kwetsbaar als boom hoor. Verspreiden gaat dan niet zo snel. Wees dus klein en doe net of je niks bent. Dan groei je snel en veer je ook snel weer op. Alles is toch alleen maar recycling. Houdt je wortels droog en je wint van elke koe.

Toen, kon ik er weer tegenaan. Wat maakt het mij nog uit wat ze afpakken of wat ik verlies. Mijn wortels maken telkens nieuwe blaadjes aan en omdat ik klein ben en er bewust voor kies, kan ik snel weer door.

Ik ben als het gras! Ik geniet elke dag van de zon en de wind en de rest …. Mijn wortels is het enige dat telt.

Mijn reis naar huis

Je spirituele Reis Naar Huis is ontwikkeld uit het gevoel om iets voor de mensheid te doen.

De sleutel tot Je Zelf is te vinden door alles te onderzoeken. Met het juiste gereedschap gaat het snel en effectief.

Mijn zoektocht:
Net als veel andere mensen liep ook ik maar wat rond en was heel verdrietig en boos om het bestaan. Niets lukt en altijd maar vechten. Ik had sterk het gevoel dat er iets niet klopt, maar in mijn zoektocht naar oplossingen, spirituele cursussen, werd ik alleen maar steeds dieper het moeras in getrokken. Had ik geweten wat ik nu weet, was ik er misschien helemaal niet aan begonnen. Telkens weer dacht ik 'het' gevonden te hebben, maar na kritisch onderzoek - testen - voorspellen - en weer testen kwam ik telkens tot de conclusie dat het weer een onderdeel was van de grote puzzel. Wel belangrijk om te ervaren en te weten maar niet om het toe te passen. Het leidde steeds tot een schijnoplossing. Ik was weer een paar jaar verder voordat ik eindelijk besefte, dit is het niet.

De gnostische weg.
Toen ik de eerste beginselen leerde van 'Je spirituele Reis Naar Huis' wist ik maar één ding. Ik heb de Ziel ervaren en nu wil ik meer. Mijn verdriet kwam er met bakken uit. Eindelijk heb ik een antwoord op de meest fundamentele vraag uit mijn leven gevonden. Waar is de Ziel en wat is de Ziel nu precies.

Na deze ontdekking begon voor mij duidelijk te worden wat mijn doel en reden was op aarde. Het begon ook allemaal te kloppen. Mijn gevoeligheid, mijn kritische verstand en mijn niet aflatende nieuwsgierigheid naar spirituele wegen kwamen eindelijk bij elkaar. Dit is mijn bron waarvoor ik op aarde ben. Mijn missie zeg maar.

Nu is de 'Spirituele Reis Naar Huis' steeds sneller aan het ontwikkelen. Van elke sessie die ikzelf heb gedaan, heb ik een verslag gemaakt en bestudeerd op aanknopingspunten van de Reis. Nu gaan de stappen waar ik zelf weken over deed in minuten. Als je eenmaal weet wat de oplossing in wijsheid is, dan is die eenvoudig te delen en gaat het dus sneller. Je stelt eenvoudig precies de juiste vragen, zonder er nog over na te hoeven denken. Het is innerlijke wijsheid. Doordat de blokkeringen verdwijnen, komen er nieuwe ervaringen op diepere lagen te voorschijn. De mens wordt zo steeds authentieker en zuiverder in zijn handelen. Het leven wordt zo een 'Spirituele Reis Naar Huis'.

Het Leven op aarde wordt de mooiste ervaring die je kan wensen, want hij brengt je Naar Huis.

Als ik het niet doe, dan ben ik niet, die ik ben.