Site logo
Site logo

Site Navigation

Uw energetisch lichaam


Uw energetisch lichaam bevat in de basis 7 chakras, ook wel draaiende wielen genoemd.
Deze chakras zijn bolvormig van vorm en hebben een doorsnede van circa 5-10 centimeter. Deze energiecentrales genereren een energetisch veld om uw lichaam dat men de aura noemt. Sommige mensen nemen deze aura ook waar. De aura ziet eruit als zijnde van licht, maar is dit absoluut niet. De aura bestaat uit een zeer lage energetische uitstraling te vergelijken met de elektrische en/of magnetische uitstraling van elektrische of magnetische apparaten die in beweging zijn. Het is echter niet magnetisch of elektrisch. Dit verklaart ook meteen waarom de aura wel gevoeld kan worden, maar niet gemeten met elektrische apparatuur. De basis van de meetinstrumenten is anders. Ik stel hierbij dus dat uw energetische lichaam niet is gebaseerd op magnetische of elektrische energie. Gelukkig maar, want als dit wel zo zou zijn, dan hadden we al veel last gehad van alle elektrische apparaten en radiozenders om ons heen. Anderzijds, kan je er dus ook niets mee als je het daarmee wilt beïnvloeden. (gelukkig maar)

Overigens zijn er wel mensen die last hebben van straling, maar de oorzaak is niet het energetische lichaam. De oorzaak ligt in de levenskracht, als die te zwak is; dan wordt het energetische lichaam in elkaar gedrukt. Deze mensen hebben veel baat bij een eenvoudige Reiki behandeling en daarnaast het opsporen van de eigen zwakte en oorzaken daarvan.

Hoe wordt het energetisch lichaam beïnvloed en kan je iemand ermee genezen?

Met andere energetische lichamen kan je een energetisch lichaam beïnvloeden. Voorbeelden hiervan zijn magnetiseurs, Reiki / Seichem behandelaars etc. De energie is bij sommige mensen zeer sterk aanwezig en heeft ook een zeer sterk helende werking. De behandelaar voelt vaak een koude plek of gebied in de omgeving van het lichaam (de aura dus) en haalt deze weg door er energie naartoe te sturen. De persoon zelf voelt zich dan beter en de behandeling is snel geslaagd. Ogenschijnlijk doet niemand iets, maar eenmaal zelf geopend in de Reiki energie begint het gevoel ook sneller te komen. Ook intentie van een persoon naar een ander persoon beïnvloed het energetisch lichaam sterk. Ook zijn er in het energetische lichaam koorden naar en van andere personen aanwezig. Deze nemen mensen ook veel sneller waar dan ze denken.

Een mooi boek over energetische lichamen is: Licht op de Aura van Barbara Brennan. 

Een voorbeeld van de aura - chakras en energetische koorden die aangrijpen op de zonnevlecht. 
Sommige mensen hebben hier heel veel pijn of zelfs het gevoel dat er iets heel zwaars en zwarts in zit. 
Door de techniek van de energetische koorden is het snel weg te halen.

energetische_koorden
© Ing. F. Godschalk

Een voorbeeld van het waarnemen van energie:
Een verkoper komt aan de deur en wil iets verkopen. Nog voordat die zijn mond heeft opengedaan heeft u de keus al gemaakt. Ik vind hem sympathiek of niet en ik koop dus iets of niets. Dat heeft nagenoeg niets met iemands uiterlijk te maken, maar met zijn uitstraling.
Deze uitstraling is feitelijk zijn energetisch lichaam. De energetisch koorden bepalen voor een groot deel zijn uitstraling, want ze laten zien met wie hij zich heeft verbonden en ook of ze positief of negatief zijn. Ze zijn dus feitelijk waarneembaar. De koorden reageren op intentie van de persoon. Als iemand een intentie heeft naar een ander persoon, dan vormt zich een koord. 

Het energetische lichaam wordt beïnvloed door het fysieke lichaam door middel van intentie. Gedachten dus.
Maar omgekeerd gebeurd er precies hetzelfde. Energetische verbindingen beïnvloeden het lichaam. Uw intentie of wens aan een ander komt dus gewoon aan bij de persoon en zal hem zodanig ook beïnvloeden. De kracht waarmee u de intentie uitspreekt, de emotionele lading, bepaalt het effect. Uw wens kan tijdelijk zijn, maar ook permanent. De invloed zal dan ook tijdelijk of permanent zijn. De ontvanger neemt dit onbewust waar en zal ernaar handelen. Hetgeen hij ontvangt is het resultaat van zijn bewustzijn en karma.

Karma is feitelijk niets anders dan acties in het verleden die zijn gedaan en die niet goed zijn opgelost. Dat wil zeggen, dat ze niet in balans met de zijn met de andere personen. Er is dus niets dat vanzelf op je afkomt, het is altijd het resultaat van je handelen uit het verleden. Het is dus van belang om te ontdekken welke verbindingen er zijn, om daaruit lering te trekken. Zo komt er weer balans in je leven en wordt je leven een stuk aangenamer.

Wordt je bewust van je energetische lichaam of het maakt je ervan bewust.