Site logo
Site logo

Site Navigation

Energetische koorden techniek


Het ontstaan: Energetische koorden ontstaan door intenties van het bewustzijn. Als u ergens aan denkt, maakt u onbewust een energetisch koord aan. Over het energetische koord kan energie stromen en ook gedachten/wensen. Een helderziende kan de koorden waarnemen als hij zich erop instelt, maar u kan het ook. Door de werkwijze van de 'Gnosis Therapie' worden de koorden zichtbaar voor uzelf omdat u werkt met het energetische lichaam. Ik begeleid u daarbij en bevestig wat u ziet. Zo krijgt u meer vertrouwen in uzelf en in uw capaciteit om waar te nemen.

Het verbreken van de verbinding: Verbreken van een energetisch koord kan eenvoudig, maar vraagt wel een speciale aanpak. De werkwijze is steeds gebaseerd op respect voor u en de ander. Wie de ander ook is, er is altijd een oplossing voor de situatie. Elke situatie vraagt om respect - begrip - inzicht en wijsheid. Blokkeren en afschermen werkt tijdelijk en vraagt slechts om nieuwe verbindingen. Als iemand de verbinding voor u verbreekt en u heeft er niets van geleerd, dan zal er vanzelf een nieuwe kandidaat komen die een energetische verbinding met u maakt. Uiteraard kan u dan weer de verbinding opnieuw laten verbreken. Via Je Reis Naar Huis leer je zelf de verbindingen verbreken en schoonhouden.

Gevolgen van energetische koorden: Door de verbinding komt er energie in uw systeem, die lichamelijk wordt waargenomen. Voorbeelden zijn: rugpijn - hoofdpijn - enkels verzwikken - knie pijn - koude knieën et cetera. Uw verstand zal proberen de onbalans te herstellen ervan uitgaande dat het iets fysieks is, waartegen op moet worden getreden. Het verstand zal dan de spieren aanspannen om van de onbalans af te komen. Met als gevolg dat er juist een fysieke onbalans ontstaat. Hierdoor kan je bijvoorbeeld gaan vallen, terwijl er niets aan de hand is. Of je bloeddruk neemt toe, zonder dat je lichaam dit werkelijk nodig heeft. Haal je het energetische koord weg, dan verdwijnt de onbalans meteen.

Energetische koorden zijn voelbaar als koude plekken op het lichaam of pijn in je maag of rug. Ze gaan ook niet weg door te wrijven of met pillen. Zelfs als het heel warm is, blijft de plek koud aanvoelen. Dit is een signaal dat u iets moet doen met uw koude plek. De energie wordt er weggezogen zodat u zich steeds ellendiger gaat voelen.  Een voorbeeld van een energetisch koord ziet u onderstaand. In dit voorbeeld maakt iemand een verbinding met de zonnevlecht en tweede chakra. Dit heeft tot gevolg dat iemand zich heel beroerd voelt. Wat je ook doet, behalve verdoven, het gaat niet weg. Sommige mensen worden er dan ook depressief van, maar de oplossing is heel eenvoudig gevonden door de koorden door te snijden en terug te geven met wijsheid. Alleen terug geven, heeft slechts tijdelijk zin. Het is dan een soort doekje voor het bloeden geworden. energetische_koorden © Ing. F. Godschalk  
Heeft u vragen of opmerkingen over energetische koorden, neemt u dan contact op.